SEO How to, deel 8: architectuur en interne links

Affiliate Disclaimer:

De structuur van uw e-commercesite – categorieën, subcategorieën, … – heeft een grote invloed op de optimalisatie van zoekmachines.

Dit is de achtste aflevering in mijn serie “SEO How-to”. Eerdere afleveringen zijn:

Richten op de behoeften van klanten

De architectuur van uw site heeft invloed op de organische zoekprestaties. De taxonomie – de organisatie van producten en attributen – speelt een sleutelrol. Het bepaalt welke pagina’s er zijn en hoe ze zijn gelinkt.

SEO-prestaties worden pas optimaal wanneer die pagina’s en koppelingsstructuren de behoeften van potentiele kopers weerspiegelen, zoals terug te vinden in hun zoekopdrachten. Met uw trefwoordonderzoek kunt u die behoeften deels zelf bepalen.

Je zou bijvoorbeeld verwachten dat een juwelierszaak categorieën heeft met producten op metaaltype en kleur, zoals geel- en witgoud en platina. Maar een blik op de top 15 zoekwoorden rond verlovingsringen hieronder, zoals gerapporteerd door Google Keyword Planner, laat zien dat potentiele klanten verlovingsringen willen op basis van geslacht, stijl, snit en edelsteen. Het betreft een Amerikaans onderzoek, maar de geest van de mens blijft natuurlijk hetzelfde.

Zoekwoord Zoekacties per maand
verlovingsring 823,000
roos gouden verlovingsring 60,500
vintage verlovingsring 49,500
diamanten verlovingsring 40,500
ringen verloving diamant 40,500
ovalen verlovingsring 40,500
verlovingsringen voor vrouwen 40,500
verlovingsringen mannen 40,500
goedkope verlovingsringen 40,500
unieke verlovingsringen 33,100
safieren verlovingsringen 33,100
prinses snit verlovingsringen 33,100
moissaniet verlovingsringen 27,100
opaal verlovingsringen 27,100
smaragd geslepen verlovingsringen 27,100

Indien de taxonomie van de site voldoet aan de zoekwoordbehoeften van kopers, op basis van categorieën of productkenmerken, kan het SEO-programma zich richten op het optimaliseren van de inhoud op die pagina’s.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment

    Schrijf je in en mis niets meer.

    Krijg wekelijks op donderdagmorgen een overzicht van de laatste posts op WPMagazine.be, een nieuwsbrief boordevol tips tricks, en onze laatste artiekelen. Zo ben je altijd op de hoogte.