Jetpack 8.5 voegt een nieuw podcast-spelerblok toe

Eerder deze maand is Jetpack 8.5 uitgebracht met een nieuw podcast-spelerblok voor het delen van audiocontent. Het configureren van het blok is net zo eenvoudig als het invoeren van de podcast RSS-feed-URL. Dit brengt automatisch de cover en de recente tracks naar voren. Met blokopties kunt u de weergave verder aanpassen, inclusief het aantal tracks, kleuren en de mogelijkheid om covers en beschrijvingen te tonen of te verbergen.

De nieuwe podcastspeler van Jetpack kwam er niets te vroeg. Door de coronacrisis bleven vele mensen de laatste maanden thuis wat resulteerde in een podcasting-boost. In de VS zijn er audiobedrijven die een toename van 6% tot 13% van het luisterpubliek kennen op hun podcasts.

Advertentieverkoop en het op de markt brengen van een nieuwe podcast kan tijdens deze economische neergang een grotere worsteling zijn, maar degenen die extra tijd hebben, kunnen gemakkelijker afleveringen produceren en publiceren. Met Jetpack’s nieuwe spelerblok kun je gemakkelijk je eigen afleveringen of podcasts van andere websites delen.

De 8.5-release bevat ook aanzienlijke verbeteringen aan de nieuwe zoekfunctie, die wordt aangedreven door Elasticsearch, voor betere indexering en een eenvoudigere onboarding-ervaring.

Automattic-ontwikkelaar Brandon Kraft heeft 5 mei een bericht gepubliceerd met details over recente wijzigingen in de functie Publicize. In het verleden voegde Publicize een afbeelding van de post toe bij het posten op Twitter. Dit is nu gewijzigd voor Jetpack- en WordPress.com-sites, zodat Publicize niet langer een afbeelding bijvoegt, maar Twitter toestaat standaard zijn Twitter-kaart weer te geven. Developers kunnen indien nodig een filter gebruiken om de plug-in alsnog in de eerdere setting te houden.

Jetpack 8.5 maakt ook meer widgets en embed-tools AMP-compatibel, breidt de opties voor het Revue-blok uit en lost lay-outproblemen op met verschillende andere blokken. Bekijk de changelog op WordPress.org voor een volledige lijst van de verbeteringen en bugfixes.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment

    Schrijf je in en mis niets meer.

    Krijg wekelijks op donderdagmorgen een overzicht van de laatste posts op WPMagazine.be, een nieuwsbrief boordevol tips tricks, en onze laatste artiekelen. Zo ben je altijd op de hoogte.