Hoe start je je eigen Print-On-Demand in 5 stappen?

Het genereren van inkomsten met websites is een kernactiviteit waar bedrijven naar kijken. Dit heeft namelijk een directe impact op de bedrijfsresultaten. Er is een overvloed aan conventionele manieren die u kunt aanpassen om uw site productief te maken, maar dit zijn weinig originele manieren, die iedereen hanteert, en dikwijls bekom je niet het beoogde resultaat
Een van de niet zo voor de hand liggende methoden om gebruik van te maken, is print-on-demand (POD).

Print-on-demand is een manier om uw klanten verschillende op maat gemaakte items aan te bieden, zoals t-shirts, mokken, vloerkleden en huishoudelijke artikelen…

Deze methode van productsourcing moet echter gebruikmaken van effectieve marketingstrategieën en moet worden aangeboden op een goed presterend e-commerceplatform dat dit ondersteunt om goede resultaten te behalen. Kom zeker even contact met ons opnemen, en we helpen je stap per stap op pad.

Hoe start je met print-on-demand-bedrijf?

Wel, samen met WP Magazine natuurlijk. In het bovenstaande gedeelte hebben we een idee gegeven van wat print-on-demand is en een selectie van producten die je ermee kunt op de markt brengen. Toch is het niet zo eenvoudig om te starten met de praktische aspecten. De onderstaande toelichtingen zullen u helpen om een print-on-demand-bedrijf op de juiste manier een kickstart te geven.

 1. KIES UW NICHE & PRODUCTEN
Google Trens, om uw niche te bepalen

Voordat u iets doet, moet u eerst een niche kiezen waar u de meeste kans van slagen heeft. Werk alleen met wat je leuk vindt, en als je geen idee hebt, maak dan een lijst met alle dingen die je leuk vindt. Enkele van de mogelijke ideeën zijn paardensport, strips, ecotoerisme, voetbal, gezond leven, enz. Uw niche moet specifiek genoeg zijn om uw kernklanten te binden, maar ook in staat zijn om een breder publiek aan te trekken.

Zodra u een niche heeft geselecteerd (of uw opties tot een paar heeft beperkt), wordt het tijd om zoekmachines en sociale mediaplatforms te bezoeken om uw ideeën te valideren. Google Trends kan u helpen te weten wat mensen zeggen over uw niche, en dat geldt ook voor Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Reddit.

Als er in een bepaalde nichegemeenschap maar heel weinig conversatie plaatsvindt, is er waarschijnlijk geen mogelijkheid om er een print-on-demand-bedrijf omheen te bouwen; je hebt er een nodig waar veel over gepraat wordt op discussiethreads. Volg deze threads waar mogelijk of houd ze in de gaten, aangezien de mensen die hier communiceren in de toekomst potentiele klanten kunnen worden.

Zodra u een niche heeft geselecteerd, is het tijd om POD-productideeën binnen die niche te vinden. Enkele populaire productideeën voor print-on-demand zijn mokken, t-shirts, posters, telefoonhoesjes, hoodies, stickers, hoeden en kussens. Ook al is er een breed scala aan keuzes, blijf bij uw marktbehoeften en zorg ervoor dat uw ontwerpen geprinte producten zijn die passen bij uw niche.

Bezoek tenslotte Amazon, eBay of andere gangbare marktplaatsen om erachter te komen of uw productidee voor print-on-demand al op de markt bestaat. Maak je geen zorgen als iemand het al verkoopt; het kan een teken zijn dat het een lucratief product is om te verkopen!

STAP 2: MAAK JE ONTWERPEN EN WEBSITE KLAAR

OMJB, ervaring, service en kwaliteit, voor zowel hosting, design alsook advies.

Als u eenmaal een productidee en een niche heeft, is het tijd dat het echte werk begint. Als u een ervaren ontwerper bent, heeft u waarschijnlijk een voordeel ten opzichte van degenen die dat niet zijn, aangezien print-on-demand sterk afhankelijk is van het maken van ontwerpen die op producten kunnen worden afgedrukt. Om uw producten te maken, moet u uw eigen ontwerpen maken of auteursrechtvrije ontwerpitems aanpassen, zoals die van Creative Market. Denk eraan om nooit het werk van iemand anders te kopiëren en te plakken; het is zowel onprofessioneel als illegaal.

Als je geen tijd hebt om je eigen productontwerpen te maken of als je niet over de expertise beschikt, kun je altijd met ons contact opnemen, en wij helpen je dan verder.

Zodra u een besluit heeft genomen over uw productontwerpen, is het tijd om uw website aan de praat te krijgen. Dit kan een paar dagen duren, maar het is essentieel voor het toekomstige succes van uw print-on-demand-bedrijf.

Eerst moet u een platform selecteren om uw website te hosten. De meest geprefereerde e-commerceplatforms zijn Shopify, BigCommerce en WooCommerce / WordPress. WP Magazine is uiteraard gespecialiseerd in al deze platformen. Met andere woorden: contacteer ons, en we kunnen je in alle stappen verder helpen.

Deze platforms bieden u eenvoudig aanpasbare winkelthema’s, zodat u uw print-on-demand-bedrijf zo snel mogelijk aan de gang kunt krijgen. U moet alle essentiële bedrijfspagina’s instellen, zoals een startpagina, pagina met verzendgegevens, contactpagina en pagina met betalingsgegevens voordat u de eerste bestelling accepteert, dus onderschat niet de tijd die nodig is om uw website te lanceren.

STAP 3: KIES UW PRINT AANBIEDER EN VOEG PRODUCTEN TOE AAN UW WINKEL

Om uw print-on-demand-producten te maken, moet u samenwerken met een print-on-demand-leverancier om uw creaties echt tot leven te brengen. Veel print-on-demand-leveranciers hebben plug-ins die rechtstreeks kunnen worden geïntegreerd met de meeste grote e-commerceplatforms, zodat u uw winkel rechtstreeks met uw leverancier kunt verbinden, waardoor het afhandelen van bestellingen eenvoudiger en soepeler wordt.

STAP 4: RECLAME VOOR UW WINKEL

Elk bedrijf blijft onbekend, tenzij het wordt gepromoot. Hoewel print-on-demand de real deal is, zal uw winkel gewoon een andere website zijn in een enorm online ecosysteem, tenzij u een pad creëert voor uw klanten om te weten dat deze bestaat. U moet bekendheid geven aan uw print-on-demand-bedrijf om te kunnen verkopen. Hier zijn enkele van de marketingtechnieken waarop u kunt vertrouwen:

Stel verschillende grote sociale media-accounts in:

Social-mediaplatforms zijn de beste plekken geworden om op leads te jagen en, belangrijker nog, u kunt ze gratis gebruiken. Maak een Twitter-, Facebook-, Instagram- of YouTube-account aan en gebruik deze om het woord over uw bedrijf te verspreiden. U hoeft uw inspanningen niet te verdelen door te veel accounts te beheren, maar gebruik gewoon het platform dat het meest relevant is voor uw bedrijfsmodel of een platform waarmee u het meest vertrouwd bent.

Hier zijn enkele tips om u te helpen social media effectief te gebruiken:

 • Word lid van groepen en post regelmatig om bovenaan de feeds te blijven
 • Maak een relevante hashtag voor uw winkel en vraag uw klanten om deze te gebruiken bij het online plaatsen van afbeeldingen van uw producten
 • Gebruik de 80/20-regel: in dit geval moet 80% van uw inhoud onderhoudend en informatief zijn, terwijl de resterende 20% verkoopgestuurd kan zijn
 • Neem contact op met influencers om het woord over uw merk te verspreiden. Merk op dat de meeste van hen alleen een product kunnen promoten dat aansluit bij hun niche en waarden.
 • Maak gebruik van betaalde sociale media om uw verkoopcijfers te vergroten: aangezien iedereen sociale media gebruikt, moet u een stapje hogerop komen en boeiende advertenties en campagnes maken

Optimaliseer uw site door middel van SEO:

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is en blijft altijd een krachtig hulpmiddel om uw merk naar de eerste pagina’s van zoekmachines te brengen. SEO gaat vooral over kwaliteitsinhoud en het optimaliseren van pagina’s voor hooggeplaatste zoekwoorden. U moet de juiste zoekwoorden vinden waarnaar veel mensen op zoek zijn, en vervolgens hoogwaardige inhoud maken met die zoekwoorden.

Er zijn veel verschillende SEO-technieken die u kunt aanpassen aan uw bedrijf. Maak gebruik van de SEO-serie die WP Magazine online aanbiedt om te leren hoe u uw website kunt optimaliseren voor verkeer en verkoop.

Gebruik klantrecensies en opmerkingen als getuigenissen:

Soms wordt u genegeerd als het lijkt dat bedrijfspromotie uw enige doel is. Recensies van onafhankelijke klanten bieden echter een krachtige en geloofwaardige manier om uw merk op de markt te brengen en de verkoop te verhogen. Zorg ervoor dat ze gemakkelijk zichtbaar zijn voor websitebezoekers op uw startpagina en maak duidelijk dat de recensies en getuigenissen afkomstig zijn van echte klanten die uw producten hebben gekocht.

Schrijf blogposts van topkwaliteit:

De meeste e-commerceplatforms zijn sterk afhankelijk van contentmarketing als een manier om het woord over hun producten en diensten te verspreiden. Maak verzamelberichten, recensies en andere inhoud om regelmatig op de blog van uw print-on-demand-website te plaatsen. Vergeet niet om de gepubliceerde inhoud op uw sociale platforms te delen om uw publiek te lokken en meer verkeer naar uw site te leiden.

STAP 5: CONTROLEER DE PRESTATIES, EXPERIMENTEER EN CORRIGEER

Pas als uw bedrijf eenmaal operationeel is, kunt u zien wat wel en niet werkt. Gedurende deze tijd kan het zijn dat u uw winkel opnieuw moet ontwerpen, prijzen moet aanpassen, verzamelpagina’s moet wijzigen of zelfs nieuwe producten moet toevoegen. Onderneem gedurfde stappen om een uniek werkend product te vinden waarmee uw bedrijf een belangrijke speler in uw niche wordt.

Conclusie

Conventionele bedrijfsmodellen voor e-commerce vereisen over het algemeen een grote financiele investering en heel veel tijd om aan de slag te gaan. Je hebt ook vaak te maken met voorraadafhandeling, productverpakking, verzending en nog veel meer gecompliceerde taken. Voor minder verantwoordelijkheid en een lager risico is print-on-demand een ideale optie die nog steeds kans van slagen heeft.

De arbeidintensiviteit om alles op te starten kan nog afschrikkend werken, maar met WP Magazine  heb je altijd een gespecialiseerde partner aan je zijde.

Comments

 • No comments yet.
 • Add a comment

  Schrijf je in en mis niets meer.

  Krijg wekelijks op donderdagmorgen een overzicht van de laatste posts op WPMagazine.be, een nieuwsbrief boordevol tips tricks, en onze laatste artiekelen. Zo ben je altijd op de hoogte.