Google maakt Shopping-advertenties wereldwijd gratis

Google maakt Google Shopping-advertenties gratis in meer landen na de introductie van gratis Shopping-advertenties in de VS eerder dit jaar. Winkeliers kunnen binnenkort gratis vermeldingen weergeven op het tabblad Winkelen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. De wijziging is gepland voor half oktober.

Google Shopping-vermeldingen zijn sinds april gratis in de Verenigde Staten. Het besluit om de vermeldingen gratis te maken kwam tot stand naar aanleiding van de financiële crisis als gevolg van de corona pandemie. Veel bedrijven kunnen op dit moment niet betalen voor Google Shopping-vermeldingen, zegt Google:

“And as consumers increasingly shop online, they’re searching not just for essentials but also things like toys, apparel, and home goods While this presents an opportunity for struggling businesses to reconnect with consumers, many cannot afford to do so at scale.”

Google

Google merkt op dat op deze manier retailers hun producten beter kunnen tonen aan mensen die ze nodig hebben. Dagelijks worden meer dan 100 miljoen zoekopdrachten in gegeven volgens Google en op deze manier kunnen mensen ook de producten vinden die anders moeilijk te vinden zouden zijn.

De uitrol van gratis vermeldingen op de shoppingpagina in de VS heeft volgens Google de betrokkenheid tussen klanten en verkopers aanzienlijk vergroot. Door de gratis vermeldingen gegenereerde inkomsten zullen naar verluidt alleen al in de VS miljarden dollars aan jaarlijkse verkopen genereren.

Winkeliers die het zich kunnen veroorloven om voor Google Shopping-vermeldingen te betalen, hebben nog steeds de mogelijkheid om dit te doen. Betaalde vermeldingen worden nog steeds weergegeven in advertentieruimten in normale zoekresultaten en verschijnen boven gratis vermeldingen op het tabblad Shopping.

Er zijn dus nog steeds voordelen aan het betalen voor winkelvermeldingen. Winkeliers die willen profiteren van gratis vermeldingen, kunnen ihieronder lezen hoe ze dit kunt opzetten.

Hoe kunt u de gratis Google Shopping-advertenties kunt plaatsen.

Google Merchant Center vereist

Winkeliers die Google Merchant Center en betaalde winkeladvertenties al gebruiken, hoeven niets extra’s te doen om gratis vermeldingen in te stellen.

Gratis Google Shopping-vermeldingen worden geplaatst door informatie uit uw productfeed in Merchant Center te halen. Zorg er dus voor dat het up-to-date is. Heeft u een Merchant Center-account maar heeft u geen productfeed ingesteld, lees dan hier onder verder.

Schrijf u nu in op onze Nieuwsbrief en mis niets.

Zo kunt u het Google Merchant Center instellen

 • Log in bij Merchant Center
 • Klik op Growth in het linkernavigatiemenu
 • Klik op Manage programs
 • Selecteer Surface across Google
 • Voeg uw producten toe met een productfeed
 • Verifieer uw website
 • Bevestig dat uw website van u is
 • Klik op Activate om de installatie te voltooien

Winkeliers die geen Merchant Center-account hebben, moeten er een aanmaken. Meld u tijdens het aanmeldingsproces aan voor ‘surfaces across Google’.

Meldt u hierboven aan voor de nieuwsbrief wij zullen later deze week een uitgebreide handleing publiceren over Google shopping. 

Comments

 • No comments yet.
 • Add a comment

  Schrijf je in en mis niets meer.

  Krijg wekelijks op donderdagmorgen een overzicht van de laatste posts op WPMagazine.be, een nieuwsbrief boordevol tips tricks, en onze laatste artiekelen. Zo ben je altijd op de hoogte.