6 WooCommerce-tips om de gebruikerservaring te verbeteren

Met een optimale gebruikerservaring van je WooCommerce-website zal het gemakkelijker worden bezoekers te turnen in klanten en bestaande gebruikers aan te moedigen terug te komen en regelmatiger aankopen te doen.

Er zijn verschillende manieren om de gebruikservaring van je webshop te verbeteren met WooCommerce als basis, dus hier zijn slechts enkele van de meest impactvolle opties die voor jou beschikbaar zijn.

 1. Versnel laadtijden van pagina’s

Het spreekt voor zich dat gebruikservaring er onder lijdt als je webshop niet snel laadt, aangezien de meeste gebruikers tegenwoordig surfen via tablets of smartphones. Deze webbewuste consumenten worden snel ongeduldig en willen niet lang wachten.

Het is dus erg belangrijk dat je conversieratio’s overeenkomen met jouw en verwachtingen, en die van je klanten.

Compressie kan aanzienlijk helpen bij trage laadtijden en dit moet je zowel toepassen op grote bestanden zoals productafbeeldingen als op de CSS van welk WooCommerce-thema je ook gebruikt.

Natuurlijk zal alle optimalisatie van de back-end nutteloos zijn als je site geen hoogwaardige hostingprovider als back-up heeft. Wees dus bereid om net dat beetje meer te betalen voor een betere kwaliteit.

 1. Test de interface

Tenzij je actief onderzoekt of de interface van je site al dan niet voldoet aan de behoeften en verwachtingen van bezoekers, kunt je de verkoop hypothekeren.

Gebruiksvriendelijkheidstesten zijn hier de beste remedie voor en er zijn tal van platformen ontworpen om dit eenvoudig te testen, of je nu een nieuwe webshop start of een reeds gevestigde speler in je niche bent. Als je zelf niet in staat bent om aanzienlijke verbeteringen in de gebruikservaring aan te brengen, is het de moeite waard om samen te werken met bedrijven die deze diensten aanbieden en je te helpen je doel te bereiken.

 1. Integreer live chat voor directe support

Hoe goed je webshop ook is ontworpen, er zullen momenten zijn dat bezoekers hulp nodig hebben en het is onwaarschijnlijk dat ze willen wachten op een antwoord op een mail.

Dit is waar het toevoegen van een livechatfunctie een echte zegen kan zijn, omdat het betekent dat je de bezoekers rechtstreeks op de site zelf ondersteuning kan bieden. Een realtime oplossing zal ook zorgen dat je klant niet elders gaat zoeken.

Er zijn een aantal live chat-plug-ins voor WooCommerce, waarvan er vele extra functionaliteiten bieden, zoals integratie met e-mail en sociale netwerkservices.

 1. Omarm responsive design

Zoals reeds besproken, kan je ervan uitgaan dat het merendeel van je bezoekers een smartphone of tablet zullen gebruiken om te surfen. Dat betekent dat je ervoor moet zorgen dat de productpagina’s en interface correct worden weergegeven, ongeacht de grootte van het scherm en de snelheid van het toestel dat er gebruikt wordt.

Het gebruik van een responsief thema, is een goede manier om dit te doen, hoewel dit slechts de eerste stap is naar echt responsief webdesign in dit mobile-first tijdperk. Je moet er ook voor zorgen dat je je pagina’s zo invult dat ze mobiele gebruikers niet zullen afschrikken.

Overvolle pagina’s met te veel geschreven inhoud, inclusief overmatige productbeschrijvingen die de belangrijkste details naar de achtergrond verbannen, kan de gebruikservaring negatief beïnvloeden voor degenen die draagbare apparaten gebruiken. Een combinatie van responsieve onderbouwing en een intelligente, minimale inhoud zal wonderen verrichten.

 1. Maak de zoekfunctie prioritair

Het is zeer waarschijnlijk dat bezoekers langer op je site blijven als ze gemakkelijk naar andere producten kunnen zoeken zodra ze met hun eerste klik hun nieuwsgierigheid bevredigd hebben. Dit is waar een goede search plug-in voor producten naar voren komt. Uiteraard ondersteunt WooCommerce een aantal interessante opties in dit opzicht.

Live Search is bijvoorbeeld een goede feature, omdat gebruikers hiermee productsuggesties krijgen terwijl ze bezig zijn met het invoeren van hun zoekopdracht. Dit maakt het navigeren tussen verschillende productpagina’s soepeler en intuïtiever. Hoe meer tijd en moeite je besteedt aan het goed optimaliseren van de zoekhulpmiddelen van jouw site, hoe beter de resultaten zullen zijn.

 1. Voeg feedbackfuncties toe

Moderne consumenten willen niet alleen hun mening over producten en diensten kunnen achterlaten op de e-commercesites die ze gebruiken, maar willen ook zien wat andere mensen van items vinden voordat ze iets kopen.

De meerderheid van de consumenten vertrouwt op deze gebruikersrecensies inzake hun aankoopbeslissingen. Daarom is het aangeraden in te spelen op deze trend door ervoor te zorgen dat bezoekers feedback kunnen geven en lezen.

Comments

 • No comments yet.
 • Add a comment

  Schrijf je in en mis niets meer.

  Krijg wekelijks op donderdagmorgen een overzicht van de laatste posts op WPMagazine.be, een nieuwsbrief boordevol tips tricks, en onze laatste artiekelen. Zo ben je altijd op de hoogte.